+32(0)478 / 72 65 46 info@oud-vucht.be
Toeristische tips van bed & breakfast Oud Vucht voor de omgeving van Maasmechelen, Leut, Lanklaar, Dilsen, Rekem,... Zowel voor natuurliefhebbers als voor sportievelingen of liefhebbers van een dagje shoppen.

Toerisme Maasmechelen

Maasvallei

De Maasvallei bestaat uit een wirwar van stroomgeulen, meanders, dijken en uiterwaarden. Dit zorgt voor een boeiend en veelzijdig landschap. De historische steden en dorpen hebben een verleden dat sterk vervlochten is met de Maas. Deze rivier was van oudsher een belangrijke handelsverbinding. Maar ook strategisch was dit gebied van belang. Getuigen hiervan zijn enkele kasteeldomeinen die nog bewaard zijn gebleven.

De Maas is een regenrivier. Bij overstromingen blijft er vruchtbaar slib achter en worden zaden aangevoerd. Zo ontstaat een voedingsbodem voor diverse kruiden. De talrijke waterplassen zijn dan weer geliefd bij talrijke vogelsoorten.

De Maasvallei is een natuurgebied waar je urenlang kan wandelen of fietsen op autovrije winterdijken. In de Maasdorpen kan je de locale cultuur opsnuiven. Hou je van watersport, dan kan je kajakken op de Maas.

Website De Maasvallei

Informatie over de Maaswinkel

Informatie over de Maasbempder Greend

Nationaal Park Hoge Kempen

In het Nationaal Park Hoge Kempen worden dennenbossen afgewisseld met heide, grote waterplassen en prachtige vergezichten. Je kan al fietsend of wandelend genieten van dit betoverend natuurpark. Er zijn verscheidene toegangspoorten: Maasmechelen, Lanaken, Zutendaal, As en Genk. Bij elke poort is parkeerplaats voorzien en kan je terecht voor een hapje of een drankje.

Website Nationaal Park Hoge Kempen

Snoer van Maasdorpen

Van Thorn tot Neerharen heb je een snoer van 17 Maasdorpen. De vallei is opgedeeld in 8 delen. Elk deel heeft zijn eigen wandelgebied. Deze gebieden horen bij de volgende Maasdorpen: KessenichAldeneikHeppeneertStokkem en Oud-DilsenMeeswijkLeut en Oud-Rekem.

Maasmechelen Leisure Valley

In Maasmechelen is er altijd iets te beleven. Zo is er het straattheater festival Del Mundo en Spicy Maasmechelen. Voor wie wat geschiedenis wil opsnuiven zijn er de oude mijngebouwen en het museum van de Mijnwerkerswoning. Maasmechelen heeft zelfs een carnavalmuseum.

Hou je van theater, film, … dan kan je terecht in het C.C. Maasmechelen of de Euroscoop. Mag het wat actiever? Dan kan je zwemmen, zeilen, kajakken, karten enz. Wil je het graag wat rustiger, dan kan je fietsen, wandelen, hengelen, bowlen, …

Website Leisure Valley

Shoppen in Maasmechelen

Maasmechelen Village is ondertussen al bekend tot over de grens. In deze luxueuze outlet boetieks vind je tal van exclusieve merken 30 % tot 60 % voordeliger dan in de winkel.

Website Maasmechelen Village

In het Shopping Center M2 vind je 50 winkels, gaande van een supermarkt tot leuke boetieks en gezellige eet- en drinkgelegenheden. Bij goed weer kan je genieten van een zonnig terrasje, is het slecht weer, dan kan je terecht in het overdekte shopping center.

Website Shopping Center M2